Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından uygulanmaya başlayan "İyi Uygulama Örneği" Bakanlığımız tarafından kabul edildi.
17 Temmuz 2020

Sağlık Bakanlığına bağlı Kamu Hastaneleri İyi Uygulama Örnekleri kapsamında Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hazırladığımız örnek projelerle hasta ve hasta yakınlarının daha iyi hizmet alabilmeleri için Merkezimizde iki yeni uygulamaya yer verilmiştir. Hazırlanan iyi Uygulama Örnekleri “ Kamu Hastaneleri İyi Uygulama Örnekleri verimlilik ve Kalite Uygulamaları Dairesi Başkanlığınca kabul edilerek Bakanlığımızın  https://iyiuygulamaornekleri.saglik.gov.tr/  ilgili sitesinde yayınlanmıştır.

Uygulama gereği Çocuk Diş Poliklinik bekleme salonuna yerleştirilen monitör üzerinden çocuk hastalarımıza “ Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı, Çocukluk Çağında Diş Fırçalamanın Önemi, Diş Sağlığımız İçin Doğru Beslenme” konulu çizgi film yayını yapılarak bekleme salonunda çocukların sıkılması önlenirken çocukluk çağında Diş Sağlığına dikkat çekmek amaçlanmıştır.

Yine uygulama gereği Merkezimize başvuran hasta ve hasta yakınlarının KİOSK cihazı üzerinden Bakanlığımıza bağlı tüm sağlık kuruluşlarından MHRS randevusu oluşturarak hem sağlık kuruluşlarında bekleme sürelerini kısaltmak, hem hasta yoğunluğunu düzenlemek hem de randevulu hasta oranını yükseltmek amaçlanmıştır. MHRS portal üyesi olan tüm vatandaşlarımız merkezimizde bu uygulamadan beklemeden yararlanabilmektedir.

• 69d0dbb4-f8af-4c38-9450-622e40efb8c7.jpg
  • Cihaz Kiosk.jpg